Viltskavsgryta
Detta är något som min mormor är grymt duktig på att göra. Det är enkelt och jätte gott! Jag var tvungen att testa att göra det.

Pris per pers: ca. 20-30kr
Tillagningstid: ca.20 min

Pris per pers: ca. 20-30kr
Tillagningstid: ca.20 min
Ingredienser 4 portioner
1 paket renskav eller vintskav (240g)
2 msk smör, margarin eller olja
1 gul lök, hackad fint
1 liten burk skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
2 dl vatten + 1/2 kött buljong
1 dl grädde
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Serveras med:
Potatismos (helst hemmagjort)
Gör såhär:
2 msk smör, margarin eller olja
1 gul lök, hackad fint
1 liten burk skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
2 dl vatten + 1/2 kött buljong
1 dl grädde
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Serveras med:
Potatismos (helst hemmagjort)
Gör såhär:
1. Värm stekpanna, smält smöret, lägg i köttet fruset direkt i den varma stekpannan. Så tina det alltså inte innan.
2. Köttet skall stekas ganska snabbt, såman måste "skrapa" av det tunna käöttet och vända ganska ofta.
3. Lägg sedan i lök och avrunnen svamp, stek några minuter.
4. Strö över mjöl, häll på vatten och buljongtärningen.
5. Smaka av med salt och peppar
Serveras med potatismos och grönsaker

Motivering: Hade jag kunnat ge genna rätt 6 av fem toasters så hade jag det! Den är så fruktansvärt god! Den gick också väldigt fort att tillaga, stort plus.
2. Köttet skall stekas ganska snabbt, såman måste "skrapa" av det tunna käöttet och vända ganska ofta.
3. Lägg sedan i lök och avrunnen svamp, stek några minuter.
4. Strö över mjöl, häll på vatten och buljongtärningen.
5. Smaka av med salt och peppar
Serveras med potatismos och grönsaker

Motivering: Hade jag kunnat ge genna rätt 6 av fem toasters så hade jag det! Den är så fruktansvärt god! Den gick också väldigt fort att tillaga, stort plus.
Kommentarer
Trackback