Följ oss via bloglovin'



bloglovin



Julspecial - snabb mikro-kola


När man flyttat hemifrån är de oftast inte lika roligt det här med bakning - du måste helt enkelt göra de själv, istället för att t.ex. mamma gör de. Därför ska jag nu tipsa om en jul-kola (man kan såklart göra den även om de inte är jultider också), som man tillagar i mikron och är färdigt på ett ögonblick. De är jätteenkelt och allt som behövs är en mikrovågsugn och bakplåtspapper! Och ingredienserna så klart... ;)



Pris per sats: ca 5 kr
Tillagningstid: ca 20 min

Ingredienser:
50 g margarin
3/4 dl mjöl
1 msk kakao
1 1/4 dl socker
3/4 dl ljus sirap

Gör så här:
1. Vispa ner alla ingredienserna i en skål/bunke.
2. Ställ in skålen/bunken i mikron och kör på full effekt i 1 minut.
3. Ta ut och rör om.
4. Ställ in i mikron igen och kör på full effekt i 3 minuter.
5. Ta ut (rör EJ om) och häll ut smeten på bakplåtspapperet.
6. Bred ut smeten (så fort du kan, eftersom den stelnar väldigt snabbt). Akta dig också för att få smeten på dig. Den är nämligen extremt varm, min lillasyster fick en brännblåsa av de...
7. Låt kallna och skär därefter upp. Förpacka sedan i plastfolie eller smörpapper och förvara i kylskåp.





Motivering: Jag (Sofia) kan faktiskt inte ge denna kola mindre än 4 toasters... Den är jätteenkel och snabb att göra, den är supergod och inte alls särskilt dyr, den går att förvara hur länge som helst (i kylskåp) utan att den blir de minsta mindre god. De enda dåliga med denna kola att den är SÅ god att om man tagit en bit så kan man inte låta bli att ta en till... Och en till... Och en till. Men så här i jultider är de faktiskt okej ;)


RSS 2.0