+ till förra inlägget


Jag läste i en Ica tidning idag att det är bra med inköpslista för du tjänar på det i slutet, det är mycket billigare än att fara och handla några gånger i veckan. Därför är det super bra med en matsedel så du vet vad du ska köpa. 
Sen såg jag på ett avsnitt av lyxfällan ikväll, där var den familjen tvungen att göra en matsedel och bara storhandla en gång i veckan för att deras ekonomi rann iväg. De handlade varje dag. 
För dig som bor i Umeå så tipsar jag starkt att fara på Ö&B och handla basprodukter. 



Matsedeln får 5 av 5 för den är så grymt bra! Du får variation på maten och det blir lättare för dig att ha mat hemma och billigare i slutändan för dig som är student! 
Börja nu! :)

Matsedel


Ett tips! Gör en matsedel, då kan man se till att ha det man ska göra hemma i kylskåpet. För jag tror att ett problem är att man kommer hem till kylskåpet och då är det halvtomt och man får ingen inspiration. Så då gör man det man alltid gör istället. 
Det finns färdiga matsedlar på ica.se, coop.se och massa andra hemsidor om man inte vill komma på en själv, det finns för dig som vill äta nyttigt, för dig som vill ha billig mat, för dig som är vegetarian osv.

Hemma hos mig (Emelie) så har vi haft matsedel ett bra tag och det tycker jag är bra, då får man lite variation också.

Pasta med pesto

När jag (Emelie) åkte utomlands så hade vi varken frukost, lunch eller middag på hotellet. Vi bodde i lägenhetsrum och fick då välja mellan att göra egen mat eller att gå ut och äta. Oftast gick vi ut men en kväll bestämde vi oss för att göra mat på hotellrummet. Det blev pasta med pesto som jag tidigare inte smakat men det var väldigt gott. Gick hur fort som hälst! Vi ville ha lite mera mat av det hela också för vi hade varit på ett vattenland hela dagen, så vi köpte lite bacon till också. Det blev mycket gott. 
Vi ville göra det lite finare så vi köpte med oss baguetter och la ost ovanpå, sedan en stor god sallad till. 







Pris per pers(3pers): ca. 10kr 
Tillagningstid: så lång tid som det tar att koka pastan, ca. 20min. 

Ingredienser:
1 Burk pesto (den räcker till många måltider eller att lägga på mackan efteråt)
Pasta, det spelar ingen roll vilken. Men band spagetti är gott till. 

Ev. 
Baguetter
Bacon
Sallad 
Eller annat om man känner för det. 

Gör såhär:
1. Koka pastan
2. Gör eventuell sallad
3. Stoppa in eventuella bröd i ugnen
4. Börja steka eventuella bacon
5. Duka
6. Häll upp pastan på tallriken och tillsätt lite pesto, så mycket som du själv känner. 




Motivering: Det går hur snabbt som hälst, passar både som vardagsmat och helgmat beroende på om man piffar till den lite med en god sallad eller liknande. Det var väldigt gott. 
Verkligen ett tips till er som inte orkar stå vid spisen länge.


RSS 2.0