Välkommen till vår matblogg!



Hej, vad kul att du hittat hit
!! :) Denna blogg drivs av oss, Emelie och Sofia, som går tredje året på Friskvårdsprogrammet på Östra Gymnasiet i Umeå. Vi har startat den här bloggen, främst som projektarbete, men syftet är förstås att tipsa om olika recept som är rimliga för en students plånbok.


Att få ekonomin att gå ihop som student är inte alltid lätt, eftersom dom flesta endast har att röra sig med studiebidraget. Då blir de oftast automatiskt så att man antingen äter exempelvis korv och makaroner hela veckan eller ett paket nudlar för 3 kronor varje dag...


Vi tycker att alla förtjänar en god måltid på bordet varje dag, även om man pluggar. Så därför har vi startat den här bloggen, där vi kommer tipsa om middagar för en billig peng men som ändå är goda. Vi tycker även att man ska få unna sig något lite lyxigare ibland och därför kommer vi även tipsa om billiga förrätter, efterrätter, bakverk och även drinkar till helgens festligheter. Sounds good, huh? ;)


Vi kommer att testa varje rätt innan vi lägger upp den på bloggen, tillsammans med kompisar och/eller familj, så att vi är säkra på att vi tipsar om kvalitet. Därmed kommer vi också kunna betygsätta varje recept, så att ni som testar på recepten ska kunna bli så nöjda som möjligt. Vi kommer även att skriva ut hur många kcal en portion innehåller för dig som vill hålla koll på de. Pris per person kommer också att finnas.


Hoppas att du gillar vår blogg och besöker oss igen! Förövrigt välkomnar vi både positiva och negativa kommentarer angående våra recept, om de är så att du vågat prövat på dom d.v.s. ;)


/Emelie & Sofia


RSS 2.0