Chailatte & toast med äggröra



Jag (Sofia) är inte lika förtjust i gröt till frukost som min kompanjon Emelie och nöjer mig inte heller med t.ex. en skål med fil och flingor. Jag gillar att äta lite mer "matigt". Därför ska jag nu tipsa er som känner som jag om en enkel och lite mastigare macka och även en kopp med varm "Chailatte" som ger lite julkänsla. Denna rätt passar bra både till frukost, lunch och kvällsmål.



Chailatte (a la Sofia)

Pris per pers: ca 5 kr
Tillagningstid: ca 5 min
Kcal per portion: -

Ingredienser (1 kopp):
2 1/2 dl mjölk
ca 1 krm kardemumma
ca 3 krm kanel
ca 3 krm socker
ca 1/2 tsk ljus sirap

Gör så här:
1. Häll i mjölken i en teflonkastrull (mjölken bränner inte fast i teflon) och sätt på plattan på högsta värme.
2. Vispa (kom ihåg att använda en plastvisp i teflonpannan) ner resten av ingredienserna.
3. Fortsätt att vispa tills mjölken är varm, men drickbar, så att den blir skummig.
4. Häll upp i en lagomt stor kopp.


Motivering: Jag tycker att dehär är supergott, men om man har smakat en riktig Chailatte på exempelvis Wayne's som jag har gjort, så är de ju självklart att denna inte toppar den. Därför ger jag den "bara" 4/5, men om du är ett fan av Chailatte kan jag lova att du kommer gilla detta:)



Rostat bröd med äggröra (1 portion)

Pris per pers: ca 10 kr
Tillagningstid: ca 10 min
Kcal per portion: -

Tillbehör:
Rostat vitt bröd
Ca 1/5 tomat eller 1 körsbärstomat
1 hamburgerköttskiva, skinka eller salami
Eventuellt några klickar vitlöks-cremé fraiche

Ingredienser äggröra:
2 ägg
1/2 dl mjölk
ca 1/2 krm svartpeppar
ca 1/2 krm salt

Gör så här:

1. Blanda samman äggen, mjölken och kryddorna i en skål med en visp.
2. Häll i äggblandningen i en stekpanna och sätt på plattan på hög värme.
3. Rör (jag brukar använda en smörkniv av trä och "smöra" längs pannans botten) ända tills äggröran är färdig. Färdig = fortfarande lite krämig, eftersom att röran stelnar ytterligare när den får svalna.
4. Lägg en skiva med hamburgerkött eller liknande på ett smörat rostat bröd. Häll därefter på äggröran och skär upp lite tomat att lägga ovanpå. Toppa därefter eventuellt med vitlöks-cremé fraiche eller liknande.


Motivering: Jätteenkel att göra och de känns lite extra "lyxigt" med äggröra och fräscha grönsaker på mackan! Innehåller dessutom grejor som de flesta redan har i kylskåpet, så man slipper att springa till affären:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0